ОУ „Св. св. Кирил и Методий“  в село Царев брод е част от мащабен европейски проект за разпространение на добри практики чрез развиване на умения на 21-ви век у учениците и създаване на професионални учебни общности в училищата.

Проект FIERST е финансиран по програма “Еразъм +” и се осъществява паралелно в 5 европейски държави – България, Румъния, Естония, Великобритания и Швеция, съобщиха от училището.

В рамките на проекта десет учители от ОУ „Свети св. Кирил и Методий“ ще участват в обучение във Велико Търново на 22-23 февруари, където екипи от 18 училища ще се обучават в теми като създаване на професионални учебни общности в училище и стратегии за развитие на умения в учениците. Всяко училище избира едно умение, по което работи с учениците си през цялата година, а в края ще сподели резултатите с широка група колеги и експерти на специално събитие. ОУ „Св св. Кирил и Методий“ е фокусирало своите усилия за развиване на умения за комуникация.

По време на обучението участие ще вземат представители на училища от Пловдив, Стара Загора, Плевен и плевенските села Пелишат и Бохот, Царев брод и Венец в област Шумен, Кубрат и Езерче от област Разград.

В България партньори по проекта са “Заедно в час”, Министерството на образованието и науката и Нов български университет, а Синдикатът на българските учители е асоцииран партньор.

ШУМ.БГ