"Лудогорец" е направил добър мач с "Интер", в който не е успял да задържи дисциплината в заключителните 20 минути. Такъв анализ направи треньорът на българския шампион Павел Върба след поражението с 0:2 от "нерадзурите" в първи двубой от 1/16-финалите в турнира.

С попадения на Кристиан Ериксен в 71-ата минута и Ромелу Лукаку в добавеното време, "Интер" си осигури аванс от два гола преди реванша и не остави големи шансове на българския тим.

"Първо трябва да си направим сметка срещу кого играхме, а другото, че получихме много нелеп втори гол", коментира Върба веднага след срещата. "Не използвахме добре моментите, които ни се откриха за контраатака. "Интер" беше по-добър с топката. Ние обаче играхме добре, за съжаление резултатът е лош".

Според чешкият специалист липсата на Клаудиу Кешеру се е усетила, а в последните 20 минути отборът му се е пропукал.

"Разочаровани сме от резултата. Трябва да признаем, че "Интер" е сред най-добрите европейски отбори и последните 20 минути не успяхме да задържим дисциплината от предишните 70. За съжаление "Интер" ни наказа. Жалко е, защото при 0:0 реваншът щеше да бъде много по-интересен", добави Върба.

Треньорът на "Лудогорец" похвали целия си тим за старанието и открои защитната четворка, заедно с вратаря Пламен Илиев. "Мисля, че двамата ни крайни защитници бяха най-опасните ни играчи през целия двубой".

Звездата на тима Марселиньо беше категоричен, че в мачове срещу "Интер" не може да се проспиват ситуации, както е направил "Лудогорец".


Анализ на двубоя направи и Антонио Конте, който не беше доволен от първото полувреме на "Интер".

"Първото полувреме бяхме по-бавни и играта ни не се получаваше. Когато топката се движи бавно, е трудно да създаваме положения. През втората част заиграхме добре", каза италианецът пред БНТ.

"Лудогорец" заслужава уважение, отборът е много добър и показа защо е в Европа. Имаше няколко контраатаки на "Лудогорец", в които не реагирахме добре, но като цяло съм дооволен от срещата и мисля, че я контролирахме", добави Конте и обеща, че няма да има пдоценяване от "нерадзурите" за реванша.

Дневник