"Манчестър юнайтед" публикува финансовите си резултати за второто тримесечие на 2019/2020 година, в която отчита спад на приходите с 19.3 процента. Те възлизат на 168.4 милиона паунда (218.8 млн. долара).

По-притеснително за "червените дяволи" е, че нетният дълг на клуба се е увеличил със 73.6 милиона паунда и в момента е 391.3 млн. Увеличението е с 23%.

Много голям е спадът и на приходите от телевизионно излъчване. За второто тримесечие на финансовата година те са 39 милиона паунда, а спадът е с малко над 37%. Това се дължи главно на отсъствието на "червените дяволи" от Шампионската лига.

Клубът изрази увереност, че може да се справи с изплащане на дълговете. В доклада се пояснява, че "увеличението му се дължи на сериозните инвестиции в подобряване качеството на състава".

Спад се отчита още на приходите преди изплащането на лихви, данъци и амортизация (EBITDA), който е 30.9%. През миналата година сумата е била 104.3 млн. паунда, докато в момента е 72.1 милиона.

Оперативната печалба на "червените дяволи" бележи спад с 44 млн. паунда, като в момента е само 36.5 милиона.

Клубът все още очаква приходите за финансовата година да бъдат в рамките на 560 - 580 милиона паунда, колкото беше обявено и преди началото на сезона.

"Работим, за да завършим силно сезона във Висшата лига, Лига Европа и ФА къп. Навлизаме в последната третина от сезона с увереност", обяви вицепрезидентът на клуба Ед Уудуърд.

Дневник