Двама водачи бяха задържани в полицейските управления на Велики Преслав и Шумен, след като при проверка станало ясно, че тестът при единия отчел наличие на канабис, а при другия  2,52 промила алкохол, съобщиха от полицията днес.

29-годишен мъж от Велики Преслав бил проверен на 29 февруари около 04:00 часа от полицейски екип на ул.“ Борис Спиров“ във Велики Преслав. Местният жител бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Тестван е с дръг чек, който отчел наличие на канабис. Водачът не е дал кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа и за извършеното престъпление е образувано бързо производство.

На 1 март около 02:25 на бул. “Симеон Велики“ в Шумен пък за проверка бил спрян водач на лек автомобил Гранд Чероки с шуменска регистрация. Зад волана бил 43-годишен шуменец. Тестван е с дрегер, който отчел 2,52 промила алкохол в издишания от водача въздух. Той също отказал да даде кръвна проба за анализ и е задържан като по случая е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ