Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп призова за спокойствие в отбора след отпадането от Купата на Англия.

Загубата с 0:2 от "Челси" беше третата за червените в последните им четири мача при получени осем гола. "Ливърпул" отстъпи с 0:1 срещу "Атлетико" (Мадрид) в първия двубой от осминафиналите в Шампионската лига, а след това допусна и първата си загуба за сезона във Висшата лига при 0:3 срещу "Уотфорд".

"Заслужавахме да загубим, защото те вкараха два пъти, а ние направихме огромни грешки и при двата гола. Никой не трябва да ни съжалява. Ще печелим футболни мачове и това искаме да направим в събота", заяви Клоп.

В следващия си двубой отборът приема намиращия се в зоната с изпадащите "Борнемут". "Имаме четири дни, за да се подготвим. Ще бъдем готови", добави германецът.

Клоп коментира и темата за въздействието на коронавируса върху футбола. По думите му мнението на футболните треньори не трябва да е слуша.

"Не е важно какво казват известните хора. Към нещата трябва да има правилен подход. А не да се обръщате към хора без познания като мен, които да говорят за нещо. Хората със знания трябва да казват на останалите какво да правят и всичко ще е наред или пък не. А не футболните треньори. Не разбирам от политика, от коронавирус... Защо да говоря? Аз нося бейзболна шапка и съм небръснат", заяви Клоп.

Дневник