Мениджърът Лъчезар Танев обяви, че няма да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС), въпреки че името му се спряга за поста от няколко месеца. Конгресът на БФС трябва да се проведе на 7 юни.

Според Танев той не може да изостави бизнеса си, тъй като не е обезпечил фамилията си.

"Няма да се кандидатирам, не че нямам желание. Друг е въпросът дали ще мога да го свърша. Няма да го направя по няколко причини: първата и най-важна е, че не смятам, че съм обезпечил мен си и фамилията финансово по начина, по който смятам, че трябва да бъде обезпечена. За мене си смятам, че трябва още да работя", каза Танев в предаването "Код Спорт" по ТВ+.

В момента временно изпълняващ длъжността е дългогодишният вицепрезидент Михаил Касабов. Той пое поста след оставката на Борислав Михайлов, оглавявал футбола 15 години.

Футболните хора в България се обединиха около името на друг вицепрезидент на БФС Атанас Фурнаджиев. Танев също подкрепя идеята. Името на бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров също беше споменавано, но рекодьорът по мачове за България определи Димитър Бербатов като най-подходящ.

"Не виждам защо да рискувам това нещо и да се появя тук като Дон Кихот, дори не знам кой ще е Санчо Панса да ми помага, за да боря вятърните мелници", добави Танев.

Според него бившият футболен национал Емил Костадинов, който е член на Изпълкома на БФС от 15 години и настоящ вицепрезидент, няма да се справи. "Не искам никой да обиждам, но за да си президент на БФС, се искат харизма, интелект, знаене на езици, понякога взимане на рискови решения", каза още Танев и изтъкна своето мнение къде е сбъркал Борислав Михайлов.

"Не искам да звуча пристрастно, той ми е приятел, но в последните години се изолира до голяма степен. Мисля, че когато почнахме да правим програмата за деца и юноши беше късно. Боби със сигурност е авторитет в европейския футбол, помогнал е в някои ситуации на конкретни клубове със своето влияние, с доверието, което имат към него европейската и световната централа. Но мисля, че във вътрешен план той трябваше или да накара хората около него да правят нещата както трябва, или да ги махне."

Дневник