Полицията задържа вчера трима мъже, проявили агресия и станали опасни за околните. Двама от тях - в търговски обекти, а третият - в дома му, съобщиха от ОДМВР днес.

60-годишен мъж, жител на Мараш, вдигнал скандал и отправял закани към служителка на търговски обект, с която са в процес на развод. Сигналът бил подаден в РУ-Шумен към 13.30ч. Изпратен е полицейски екип и мъжът е задържан.

По-късно, малко след 18 часа, служители на охранителна фирма в Шумен потърсили съдействие от полицията, тъй като в хранителен магазин на Пети полк в нетрезво състояние влязъл мъж, който се държал агресивно. Той отправял заплахи и закани и принудил служителите в търговския обект да натиснат паникбутона. При пристигане на охранителите на обекта мъжът продължил да нарушава обществения ред. Полицейският екип, който дошъл, задържал мъжа и установил самоличността му - 42-годишен от Шумен.

Третият задържан е 67-годишен мъж от село Новосел. Малко след 19 вчера бил подаден сигнал за семеен скандал, по време на който мъжът е отправял закани и заплахи към близките си.

ШУМ.БГ