Двама мъже са установени да шофират след употреба на наркотици, а в пътник в автомобил са намерени 20 грама чай за пушене. Тримата са задържани в полицейското управление в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Малко след 14:30 часа на ул. “Софийско шосе“ в града, близо до Хиподрума била извършена проверка на водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Водачът, 23-годишен шуменец, бил тестван с дръг чек, който отчел положителна на метамфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ.

С дръг чек бил тестван и 19-годишен шуменец около 22:45 часа. Той шофирал Рено Меган Сценик и бил спрян за проверка на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен. Тестът показал  положителна проба на канабис. Водачът не е дал кръвна проба за анализ.

Около 20 грама наркотично вещество било намерено и иззето от полицейски служители вчера следобед от 36-годишен жител на Търговище. Той бил пътник в лек автомобил Шкода Фабия с шуменска регистрация. Водачът, 49-годишен от Нови пазар бил спрян за проверка на ул. “Софийско шосе“, край Хиподрума.

При проверка на контролния пункт пътникът бил притеснен, което накарало полицейските служители да извършат претърсване, при което са намерени две пликчета със суха листна тревна маса. По данни на 36-годишния това е „чай за пушене“. Веществото било иззето, мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

По трите случая са започнати досъдебни производства.

ШУМ.БГ