При проверки през последните дни полицаи са установили жители на Шумен, Нови пазар и Върбица, които са нарушили наложената им 14-дневна карантина, съобщиха от пресцентъра на полицията. Случаите са докладвани на прокуратурата.

18-годишен жител на Нови пазар, поставен под 14-дневна карантина, след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка, бил засечен да се движи по улица „Петко Д. Петков“ в града. Малко преди това полицейските служители извършили проверка  на посочения от него адрес и не го открили.

Отново в Нови пазар 24-годишен жител на града не бил намерен на адреса си при извършена проверка от полицаи за спазване на карантина. При повторна проверка вече бил в жилището си. При проведена беседа станало ясно, че малко преди това посетил търговски обект в града.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“  установили, че 38-годишен мъж от Шумен не спазва наложената му карантина. Проверката била извършена на 3 април около 17 часа в жилището му в града. Установено било, че  напуснал дома си и отишъл в шуменско село, където самоволно решил да спазва карантината.

Досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК са започнати след извършени проверки от полицейски служители на РУ - Шумен и РУ - Велики Преслав. Установени са 28-годишен мъж от Шумен и  58-годишна жена от Върбица, които не спазвали наложените им карантини и не били на посочените от тях адреси.

ШУМ.БГ