Днес от 19 ч. Варненска опера ще излъчи на запис в страницата си във Фейсбук оперния си спектакъл "Набуко". Това е първият международен гастрол, който екипът на оперния театър включва в своя проект "Споделени представления".

Суперпродукцията беше представена на 21 декември 2018 г. в най-голямата зала в Брюксел Forest National пред над 5 хил. зрители. Видеозаписът, направен с няколко камери дава възможност постановката да бъде проследена в детайли.

Диригент на спектакъла, който ще бъде излъчен тази вечер е Борислав Иванов. Режисурата е на Жан Франсоа Донт, а сценографията на Дан Потра.

Държавната опера и драматичният театър във Варна излъчват на живо в страниците си във Фейсбук записи на спектаклите си заради мерките, предприети срещу разпространението на COVID-19. По същата причина бяха отменени и събитията, с които театърът трябваше да отбележи 99 години от създаването си.

Веднага след налагането на извънредно положение в страната Драматичен театър "Стоян Бъчваров", който е част от Театрално - музикалния продуцентски център - Варна също обяви свой онлайн проект, наречен "Театърът чете от вкъщи". Поредната идея, чийто дебют ще се състои точно на Великден е наречена "За младия зрител". "Тя предвижда всяка неделя от 16 ч. до края на извънредното положение, да бъдат представяни заглавия, адресирани към младежката аудитория, които са продуцирани от Театрално-музикален продуцентски център Варна, в партньорство с Варненската детско-юношеска опера при Общински детски комплекс Варна или с театралните школи в града", каза директорът на центъра Дениела Димова.

Първото представление, което ще бъде излъчено тази неделя е мюзикъла "Ани". Музиката е на Чарлз Стрaус, либретотото от Томас Миен, текста на песните от Мартин Чарнeн, а преводът от английски е на Евгения Кръчмарова.

Дневник