Черен асфалт заменя цветния по пешеходната зона на бул. "Славянски" в Шумен. Днес работници асфалтират участъка от 1300 кв.м. от Областна администрация до "Уникредит Булбанк".

Ремонтът извършва за своя сметка фирма "Барс" АД, като част от гаранционната поддръжка на настилката, която бе положена през 2011-та. 

"Няма да има повече зелен асфалт там. Правиха се експерименти и с боядисване, но се оказа, че не е добро решение. Ще бъде с нормален асфалт, по традиционна технология, защото е най-устойчив. Взето е съгласието на автора на проекта", каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. Той добави, че общината е отправила искане и за цялостен ремонт на цветната настилка и в Градската градина.

Управителят на "Барс" инж. Данко Добрев обясни, че за участъка по "Славянски" ще се използват около 130 тона асфалт. Той не се ангажира със срок за подмяна на компрометираната настилка в Градската.

Припомняме, че цветният асфалт в Шумен бе направен по проект на стойност 5,6 млн. лв., финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“.

ШУМ.БГ