Благодаря ти, тенис, липсваш ми". Така Григор Димитров се обърна към играта в период, когато няма шанс да тренира пълноценно и да тренира заради пандемиията от коронавирус по света. Българският тенисист описа какво чувства при най-продължителната пауза в карииерата с.

"Дните минават, но аз не мога да спра да мисля колко ми липсва да се състезавам. Липсва ми подготовката, липсва ми шофирането до корта, пеперудите в стомаха, когато чуваш името си на корта. Когато се съсредоточаваш, чувстваш за минута, че светът спира да се върти и мислиш точно за този момент, възползвайки се от шанса да бъдеш точно там.

Толкова много съм благодарен на този спорт, който ми даде всичко, за което някога съм мечтал (да, дори и разочарованията в дадени моменти), но винаги ме е учил на нещо, което е отвъд спорта", написа Димитров в "Инстаграм".

Това доведе до много коментари, а най-любопитният е на бившият №1 Роджър Федерер.

"Дори и влюбените имат нужда от почивка", пошегува се Маестрото с Димитров.

В "дискусията" се включи и бившият тенисист Томи Хаас с репликата "Всеки се нуждае от малко време", припомняйки музикално изпълнение на тримата от 2017 г. Преди три години Димитров, Федерер и Хаас изпълниха Hard to Say I'm Sorry с акомпанимент на пиано.

Заради пандемията от коронавирус тенис сезонът беше спрян, а мачове няма да има поне до края на юни. Световната здравна криза доведе и до първо отлагане на "Уимбълдън" след Втората световна война, като турнирът на трева няма да се проведе през 2020 г.

Григор Димитров обяви, че е направил дарение за болницата в родния си град Хасково.

Дневник