Мобилни екипи от ОДМВР - Шумен проведоха срещи с кметовете на селата Загориче, Браничево, Средковец, Тодор Икономово и Дойранци и разговаряха по проблемите на отдалечените населени места в областта, съобщиха от полицията днес.

Пред полицейските служители от охранителна, икономическа и криминална полиция кметът на село Загориче Бейхан Сали постави като проблем спирането на тирове за почивка и нощуването им на площада в селото. Въпреки поставените отскоро знаци, които не позволяват престой на тежкотоварни автомобили, водачите не се  съобразявали, а и оставените след тях отпадъци създавали също проблем.

Бейхан Сали е изказал и задоволството от поставените ограничители на скоростта на входа и изхода на селото, които поискани от него през юни м.г. на септември те са станали факт и дават своите резултати. 

Ограничители на скоростта след направения ремонт на пътя в с. Средковец поиска и  техническият сътрудник на селото Джошкун Махмуд, който сподели, че това ще е навременна мярка, тъй като към момента не се забелязват в селото драстични нарушения.

Кметът на с. Браничево Сали Юсуф, на с. Дойранци Енвер Хасан и техническият сътрудник в с. Тодор Икономово Перихан Ибрям са обяснили пред полицейските служители, че в селата на този етап нямат важни проблеми за решаване, няма и сигнали за нарушаване на обществения ред и са в постоянна връзка със служителите на полицията.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка кметовете и техническите сътрудници  са обобщили, че в селата има жители, завърнали се от страни с усложнена епидемиологична обстановка и поставени под карантина. По думите им нарушения на карантината няма, тъй като живущите в населените места са чувствителни и са склонни да подават сигнали както на полицията, така и на кметовете на населените места.

ШУМ.БГ