Държавата е превела първите 3 млн. лв. за реконструкцията на стадион "Панайот Волов". Средствата са в сметката на община Шумен. Това съобщи на пресконференция днес кметът на града Любомир Христов. 

Стартът на ремонта обаче се бави умишлено, заради ситуацията с коронавируса. "Засега няма да правим с парите нищо, защото не знаем какво да правим. Ако тръгнем да събаряме трибуните и утре не дойдат други средства, ще останем без ограда, ако тръгнем да правим терена, а няма друга инфраструктура... Какво ще стане, ако утре кажат "сега не можем да ви дадем средства, поради това, че има проблем с бюджета на държавата", каза кметът Христов. 

В началото на март премиерът Бойко Борисов обеща, че ще се осигури финансиране за целия ремонт. За реконструкцията има идеен проект

Той е провел разговор с министър Горанов за допълнителните средства, но е решено да се изчака да мине кризата. Също още не е уточнена общата сума за цялостния ремонт, след което да се обяви обществена поръчка. 

"Надяваме се, че ще имаме решение в скоро време", каза зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. Той уточни, че цялата необходима сума се очаква да бъде приблизително 25 млн. лв. 

ШУМ.БГ