Завръщането на Бундеслигата показа, че без фенове футболът страда от липса на емоция. В опит да се придаде атмосфера при подновяването на мачовете, клубовете от Висшата лига ще обсъдят възможността за телевизионно излъчване с добавен шум от запалянковци.

Според "Дейли мейл" идеята е да бъдат използвани аудиозаписи от известната видеоигра FIFA 20. Темата предстои да бъде обсъдена на среща в четвъртък, като при одобрение най-вероятно зрителите ще имат възможност да решат дали да наблюдават двубоите с действителния звук от мачовете, които ще играят пред празни трибуни, или на фон да има добавен шум със скандиращи фенове.

"Скай" вече предлага подобна опция в Германия, а при някои двубои от първенството в Южна Корея и американското покритие на Бундеслигата изкуственият звук е част от обикновеното телевизионно излъчване.

Английските клубове предстои да обсъдят и въвеждането на редица иновации при предаването на мачовете. Те включват повторения на 360 градуса, както и камери от различен ъгъл на терена и съблекалните.

За пръв път мачове от Висшата лига ще бъдат предавани по обществена телевизия. Би Би Си ще излъчи четири срещи от първенството при подновяването на сезона на 17 юни.

Първите мачове, които ще се изиграят, са "Манчестър сити" - "Арсенал" и "Астън вила" - "Шефилд юнайтед".

Дневник