Поредица от трусове, с магнитуд вариращ между 3,8 и 7,5 по Рихтер, разтърсиха Мексико. Епицентърът е на около 800-900 км от Мексико Сити - в южния щат Оаксака.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при земетресението, съобщи МВнР. От мисията ни прозвъняват българските граждани, които живеят близо до епицентъра на земетресението. Дипломатите ни са в готовност да окажат съдействие при необходимост, допълниха от министерството.

Мексикански вестници обявиха, че няма данни за щети в столицата. Кметицата на Мексико Сити Клаудиа Шейнбаум написа в туитър:

"Засега няма новини за големи инциденти".

Все още отсъства информация за смъртни случаи или щети в курорта Хуатулко, който е близо до епицентъра на земетресението.

"Започна много бавно...след това се засили много бързо", заяви Ричард Хансън, който е шеф на неправителствена организация в столицата на щата - Оаксака, предаде "Гардиън". "Вентилаторът ни много се въртеше, можеше да се чуе шума в стените и движението на земята, започнаха да падат и да се трошат неща в кухнята".

Според Американската система за предупреждения за цунами съществува "заплаха" за големите вълни.

Клуб Z