Нискобюджетната авиокомпания "Уизер" ще разположи в базата си във Варна трети свой самолет - Airbus A320 на 24 юли т.г., което ще направи възможно откриването на още 8 линии от морското летище. Това съобщиха от авиокомпанията днeс. Новите дестинации, до които ще може да се лети от Варна са Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер.

С новите осем линии авиокомпанията вече предлага от Варна 21 маршрута до 12 държави.

От 17 юли т.г. два пъти седмично - в понеделник и петък "Уизер" лети и по маршрута Врна - Прага.

"Уизер" откри полетите си от Варна през 2007 г. и оттогава авиокомпанията е превозила почти 2 милиона пътници от и до морското летище. "Бързо разрастващите се операции на компанията в страната ще стимулират местната икономика чрез увеличаване на заетостта в секторите на авиацията и туризма в България", обявиха от компанията.

Неотдавна авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът трябва да носи и ръкавици.
От авиокомпанията уточняват също, че самолетите й се подлагат на дезинфекция след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Като допълнителна санитарна мярка списанията, които до сега бяха на разположение на пътниците вече са премахнати.

Дневник