Премиерът Бойко Борисов смята, че не е укорима комуникацията на президента Румен Радев с бизнесмена Пламен Бобоков и заяви, че той лично също му е помагал.

Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш аз съм девица, смята Борисов.

На самият Бобоков аз съм му помагал, това са български инвеститори в други държави, това не е лошо, не е укоримо, изтъкна той. Борисов водил бизнесмена в Узбекистан, помагал му за инвестиции в Румъния, Турция и смята, че това е нормално.

Премиерът обаче смята, че е "далеч от мъжкото" да се показват съобщения след години. Аз не съм момиче да си пазя есемесите, каза той. Борисов подчерта на няколко пъти, че не води война с президента Румен Радев.

Сутринта премиерът е имал среща с Щаба.

Усилваме болниците, така че да свикваме да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения, каза премиерът. Той подчерта, че новата мярка 60/40 е с огромен финансов ресурс над 1 млрд. лв., но това не може да продължава безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи, заяви премиерът.

Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина. Като влязат в България започват оплакванията, коментира той и пътуванията в Гърция, като подчерта, че у нас няма такива изисквания за декларации.

Борисов открива логистичен център в Пазарджик. Според него именно това е темата на деня, че има заводи.

Днес.бг