Гръцките власти са привлекли към наказателна отговорност още хора за смъртта на българина Тоско Бозаджийски в Солун и са повдигнали по-тежко обвинение на шофьорка, съпричастна към случая. Това съобщиха пред БНТ родителите на починалия млад мъж.

Българският фен на "Ботев" (Пловдив) почина преди половин година в Солун след нападение на гръцки запалянковци от местния клуб ПАОК след футболен мач. Първоначално гръцките власти съобщаваха, че 28-годишният мъж е бил нападнат от феновете на ПАОК, след което е бил блъснат от автомобил, но се изясняваше дали Бозаджийски е починал от удари с бухалка или от сблъсъка с колата. Впоследствие водачката на автомобила бе обвинена в непредумишлено убийство.

Сега майката на Бозаджийски разказа, че на жената е повдигнато по-тежко обвинение - за умишлено убийство, и тя вече е задържана под стража. Има повдигнати обвинения на още петима души, като предстои мерките им за неотклонение да се гледат от съда.

"За момента има положителен обрат и се надяваме да продължи в тази посока цялото следствие", каза майката на Тоско Бозаджийски. Баща му настоя всички, съпричастни към убийството, да получат адекватни наказания.

Дневник