От полунощ всички колективни и индивидуални спортни занимания на открито и закрито ще се провеждат без публика. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг днес, след провела се среща при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб.

Връщат се и още от по-строгите мерки:
Забранява се посещението в нощни и пиано барове и дискотеки на закрито. На открито се разрешава при запълване на 50% от капацитета на заведенията и дистанция от 1.5 метра.

Забрана на групови празненства с присъствие на над 30 души - сватби, балове, кръщенета могат да се провеждат, но до 30 души и при спазване на дистанция от 1.5 метра.

Заръчано е на регионалните здрвани инспекции да засилят контрола не само за изпълнение на мерките, а и да предприемат допълнителни мерки, ако се налагат в областта.

"За съжаление анализът, който е направен за последната седмица, показва, че броят на носителите на коронавирус се увеличава и премина критичната точка от 200 души", каза Ананиев. По думите му през следващите дни не се очаква да спадне броят на новозаразените, дори може да има тенденция за ново увеличение.

Дневник