Шуменската компания ХЕРТИ АД отново насочва своите действия в подкрепа на енергийната ефективност и подкрепа на природата.

Тази година тя участва с проект ”Подмяна на осветлението на цех „Пластмаси“ към Young Energy Europe (YEE), организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара. Участващите в проекта служители на фирмата преминаха през редица обучения в началото на тази година и получиха прозвището „енергийни скаути“.

Благодарение на проекта, в цеха ще се монтират LED осветителни тела от 200W. Те ще заменят досега действащите хологенни прожектори, с мощност 400 W, осветяващи работните места и работещи 24 часа, седем дни в седмицата.

Сред ползите от този проект са: подобряване осветеността на работното място за операторите; намаляване разходите на електроенергия и намаляване на вредните емисии CO2, в резултат от по-малкото енергопотребление,

Това не е първият път, когато ХЕРТИ се включва в проекта за енергийна ефективност Young Energy Europe. През 2018-та тя участва с проект за оптимизация на компресорната система в предприятието си в Плиска и бе отличена със специална награда за ангажираност. Компресорната станция вече е факт - завършена е сградата и в момента се монтира оборудването, с което ще приключи внедряването на проекта.

 

Платена публикация