Българинът Александър Антонов спечели виртуалната игра на Висшата лига (Fantasy Premier League). След силно представяне в последния кръг той събра 2575 точки и изскочи на първото място сред близо 7.63 милиона участници.

С успеха си Антонов заслужи едноседмична почивка във Великобритания, като ще получи ВИП достъп до две срещи от Висшата лига за следващия сезон. Всички разходи по пътуването и нощувките се поемат от организаторите на играта.

Сред наградите са още посещение на туристически обекти в страната, часовник TAG Heuer, копие на известната видеоигра FIFA 20, конзола, яке на "Найки" и пакет с аксесоари като раница, тениска, чаша, бутилка за вода, стрес топче, химикал, подложка за мишка и ключодържател.

Приятелката на Антонов - Дени Радева, завърши трета в България и остана на 848-о място в крайното класиране. Единадесети в подреждането е световният шампион в шаха Магнус Карлсен.

Популярността на виртуалната игра на Висшата лига расте с всяка година. В сезон 2018/19 се включиха малко над 6.3 милиона души, а през този участниците бяха с милион повече.

Играта позволява на любителите на футбола да влязат в ролята на мениджъри, като в началото на сезона потребителите имат 100 милиона паунда, за да сформират отбор от 15 души.

В началото футболистите бяха оценени от 4 до 12.5 милиона, като цената им варираше в зависимост от броя на съставите, в които присъстват. По време на сезона мениджърите правят трансфери, като имат три допълни чипа, а всеки кръг избират схема на игра, 11 титуляри и 4 резерви.

Играчите във виртуалната игра получават точки спрямо реалното си представяне във Висшата лига, като са награждавани за голове, асистенции, "сухи" мрежи, спасявания, бонус точки за представяне и др.


Дневник