Шуменският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 28-годишния Антонио Йорданов. Мъжът е един от шестимата, арестувани този вторник при спецакция на полицията

Групата бе хваната в процес на извършване на мащабна наркосделка в шуменска автокъща. В тях бяха намерени около 500 грама метамфетамин, синтетичен наркотик и таблетки, достатъчни за около 60 000 дози. 

Подсъдимият днес бе доведен в съда с оковани зад гърба ръце. Заради противоепидемичните мерки обаче журналисти не бяха допуснати в залата. 
  
От пресцентъра на съда днес припомниха, че това е третото поред дело срещу Антонио за последните 10 години, като всички са за разпространение на наркотици.
    
Определението на Окръжен съд - Шумен, с което е наложена мярката за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

От съда не уточниха дали срещу някой от останалите задържани са повдигнати обвинения и дали прокуратурата е поискала налагането на някакви мерки за неотклонение. 
    
ШУМ.БГ