Певицата Лиляна Деянова, по-известна с творческия си псевдоним ЛиЛана, излиза от ареста и остава под домашен арест.

Това реши днес Апелативният специализиран съд, след като преди седмица тя бе оставена зад решетките от по-долната инстанция, като мотивът тогава бе, че може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Макар официално да не е обвиняема в някоя от организираните престъпни групи около Васил Божков, общоизвестен факт е, че тя бе задържна като част от мащабната акция на държавата срещу него. А пък доскорошният съдружник, а сега основен свидетел срещу Божков - Цветомир Найденов, дори твърдеше, че в офиса на хазартния бос имало специален "ден за ЛиЛана".

ЛиЛана, съдружникът й Мартин Димитров и брат й - Александър Деянов-Скилър, имат обвинение, че са мамили с евросредства относно закупен софтуер, както и че са зплашвали и притеснявали дъжностни лица от АПИ, за да получат обществена поръчка за продажба на е-винетки.

В разпространени от прокуратурата разпити се твърдеше, че певицата ритала по вратата на агенцията, а служителите са заключвали вътре. Те пък - напротив, твърдят, че още през миналото лято са подали сигнал в прокуратурата за гиганстки злоупотреби в Пътната агенция, но по него не се работи.

При едно от предишните й оставяния в ареста съдът прие, че тя има "висока лична степен на обществена опасност".

По едно съвпадение зад решетките с различни обвинения бяха прибрани освен ЛиЛана, съпругата на Божков и секретарката му.
Заложници ли са близките на Божков и какво се е случило на Бойко Борисов - разпит или монолог?

Това даде повод на защитата им да твърди, че държавата е "взела заложници" във войната си с бизнесмена от Дубай.

ClubZ