Община Шумен обяви конкурс за изработване на идеен проект за юбилейна награда. Отличието ще бъде връчвано по повод значими годишнини на изтъкнати дейци и организации в сферата на културата, изкуството, образованието и науката, съобщиха от общинския пресцентър.

Конкурсната програма включва изработване на проект в три части - пластика с височина до 30 см., плакет и диплома. Материалът за изработка на наградите е по избор на автора.

В конкурса могат да участват художници, скулптори и студенти, като ще се приемат само проекти, с които авторите им не са участвали или представяли в други конкурси.

Проектните предложения за участие в конкурса се подават до 20 октомври в стая № 358 в сградата на Община Шумен. Формуляр за участие и декларация за авторство се получават в същата стая в общинската администрация или могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на Община Шумен в раздел „Култура“ – секция „Конкурс за идеен проект за юбилейна награда“.

Конкурсът ще се проведе при явили се най-малко трима кандидати.

След изтичане на крайния срок постъпилите проекти ще бъдат разгледани от жури с по трима представители на Дружеството на шуменските художници и Съюза на българските художници и един представител на Община Шумен.

Предвидени са парични награди за участниците, класирали се на първите три места. За изработване на юбилейните отличия ще бъде избран един от проектите, заели първо, второ или трето място.

За повече информация: телефон 054/ 857 752 или на имейл адрес j.dobreva@shumen.bg .

ШУМ.БГ