Александър Антонов загуби титлата си от виртуалната игра на Висшата лига (Fantasy Premier League - FPL). Две седмици след края на сезона и триумфа на българина, в сайта на играта се появи съобщение, че привърженикът на "Саутхемптън" Джошуа Бул е новият шампион.

Антонов беше победил близо 7.63 милиона участници, като събра 2575 точки.

До момента организаторите на играта така и не обявиха българина за победител. Сега в официалното съобщение се посочва единствено, че "след проверките след края на сезона крайното класиране е обновено". "Отборът, който преди това заемаше първото място, беше премахнат от FPL заради нарушаване на нашите условия".

Промяната предизвика голямо вълнение във "Фейсбук" и "Туитър", като основният въпрос е защо Антонов губи титлата си. Според "Гонг" в основата е обида на расистка основа към звездата на "Манчестър сити" Рахим Стърлинг. Посочва се, че срещу Антонов е бил подаден сигнал от друг българин, гласящ, че обидата е нанесена в чат в социалните мрежи.

Пред "Дневник" Антонов не уточни каква е причината да бъде дисквалифициран, но каза, че е представил своето обяснение пред организаторите.

На въпроса дали сигналът за нарушение на правилата е дошъл от българин, той отвърна: "Да, разбира се, ние сме си такава нация".

Дневник