Сигнал за пожар в сухи треви край село Градище бил подаден вчера в шуменската пожарна в 15:17 часа. Пламъците били на строителната площадка на участъка на АМ “Хемус” между Градище и разклона за село Черенча, съобщиха днес от ОДМВР в Шумен.

Огнеборците ликвидирали пламъците, обхванали около 500 кв. м. с помощта на 3 тона вода, но те унищожили напълно еко тоалетна.

Вчера огнеборци са гасили още три пожара в Шуменско. 50 декара посеви слънчоглед са били спасени в село Наум след пожар, възникнал в отпадъци. Пламъците били загасени от огнеборци от Каолиново, като помощ в гасенето им е оказана и от кметството на селото с трактор и водоноска. Пламъците били на площ от около 7 000 кв. м. 

Смядовските огнеборци също гасили отпадъци вчера по обяд в града. Пожарът тръгнал от двор на къща на ул.“ Здравец“, след като собственикът на имота почистил двора и запалил отпадъците. Огнеборците от участъка на пожарната в града погасили огъня с помощта на 2 500 л вода и не допуснали той да се разрасне в намиращите се на близо две сгради.

Пожар в сухи треви и храсти бил ликвидиран и в село Габрица в следобедните часове, а шуменските огнеборци били извикани да гасят запалил се лек автомобил на ул. “Марица“. До пристигането им собственикът на автомобила успял да загаси пламъците, които унищожили ел.  инсталацията на  колата. Предполагаема причина за пожара е нарушена изолация на ел.  инсталацията на автомобила, която преминава близо до газовото гърне, уточняват от полицията.

ШУМ.БГ