38-годишен шуменец е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие, станало 03:08 часа на 16 август по пътя Шумен-Силистра, близо до разклона на село Тимарево, съобщиха днес от ОД МВР в Шумен.

На място пътните полицаи установили, че 34-годишен мъж от София бил зад волана на Фолксваген „Туарег“. Поради движение с несъобразена скорост на десен завой загубил контрол над автомобила, излязъл вляво по посока на движението си и се преобърнал извън пътя.

В МБАЛ- Шумен е откаран пътникът от автомобила, 38-годишен мъж от Шумен. След преглед е установена черепно-мозъчна травма, мозъчен хематом и фрактура на 10 ребро вляво. Настанен е в болничното заведение с опасност за живота, уточняват от полицията.

Водачът бил без наранявания. Тестван е с дрегер, който отчел 1,07 промила алкохол. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За причиняване на телесна повреда след употреба на алкохол и ПТП е образувано досъдебно производство.

Още два пътни инцидента са регистрирани за изминалото денонощие.

44-годишен мъж от Смядово е катастрофирал с мотопед Хонда „Дио“. Произшествието станало малко преди 23:30 часа на кръстовище от улиците „Ген. Заимов“ и „Илия Блъсков“ в града. Мъжът загубил контрол над мотопеда и самокатастрофирал, а по-късно станало ясно, че управлявал с 2,61 промила алкохол. Дал е кръвна проба в МБАЛ- Шумен, където бил откаран за преглед. Оставен бил под наблюдение в болничното заведение заради контузните по главата рани, а за извършено престъпление е образувано бързо производство.

След пътен инцидент на паркинг пред търговски обект на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен е пострадала и 71-годишна жена.При движение назад, шофьор на лек автомобил Дачия „Докер“ е ударил възрастната жена. Тя е откарана за преглед в МБАЛ- Шумен, където е установено комоцио и фрактура на дясната ръка. Оставена е под наблюдение, без опасност за живота. Водачът, 19-годишен шуменец е правоспособен, пробата му за алкохол е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ