Полицейски служители претърсват 120 кв. километра площ по случая с изчезналия Янек Миланов от Дупница, съобщи днес пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Радио "Фокус" - Кюстендил. Институциите се задействат по случая, след като в продължение на близо седмица местната полиция не предприема нищо сериозно.

Янек Миланов е неизвестност от 31 юли, когато се качва в автомобила на Георги Капланов-Каплата. През последната година изчезналият мъж, който от близо 17 години живее и работи в Париж, където има малък бизнес за строителни работи, е получавал заплахи от Каплата, който в близкото минало е бил охранител на т.нар. Братя Галеви.

Случаят предизвика създаване на "Фейсбук" група, в която има данни за още редица престъпления, по които не се прави нищо(още по темата вижте тук). Днес Гешев увери, че прокуратурата и полицията правят всичко възможно, за да не се връщат"мутренските времена".

Според главния прокурор местата, които се претърсват във връзка с изчезването на Миланов са подбрани по ред признаци. "Екипите са готови да работят няколко дни, докато не се претърсят цялата площ и не се извършват всички планирани мероприятия", допълни главният прокурор.

Той съобщи, че Васил Капланов е бил задържан преди няколко дни в Дупница по друго досъдебно производство. За момента е в ареста за 72 часа, но предстои съдът да разгледа искане за постоянния му арест.

Дневник