Второ и трето място спечелиха двама от състезателите на тенис клуб „Шуменец“ на турнира от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy" за 9 и 10-годишни състезатели, който се проведе във Варна. На кортовете на ТК "Черно море Елит " взеха участие 48 момчета 35 момичета.

При момичетата до 10 г. Сара Карагьозян стигна до финала, където загуби от Радина Средкова (ТК "Про спорт", София) с 0-4 и спечели второто място. За Сара Карагозян това състезание бе генерална репетиция за участието в Мастърс турнира за деца до 10 години, който ще се състои в София този уикенд.

При момчетата до 10 години Максим Николаев (ТК "Шуменец", Шумен) се класира на трето място, след като се наложи с 4-2 над Максим Петков (ТК "Славия Бомел 9", София).

„В надпреварата във Варна участвахме с 6 състезатели, като повечето за първи път бяха на турнир и за тх бе по-важно да покажат желание за игра, а не класиране“, каза за ШУМ.БГ треньорът в клуб „Шуменец“ Богомил Радославов.

Това бе  третия турнир за деца до 9 и 10 г. от веригата „Kinder Joy of moving Tennis Trophy". България се включва в програмата за четвърта поредна година. След отлаганията поради епидемията от коронавирус, в календара на БФТ се предвидени 6 турнира във възрастовите групи до 9 и 10 г. и 4 турнира до 11 и 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали. Те ще се проведат ноември в „Рафа Надал Академи" в Майорка, Испания.

Финалното класиране ще се изготви на база общия брой точки от изиграните турнири, като всеки състезател трябва да е участвал в поне 4 (четири) от общо шестте турнира до 9 и 10 г. и в поне 3 (три) от общо четирите турнира до 11 и 12 г. Класираните състезатели на първо място в крайните ранглисти ще получат възможността да участват във финалния световен турнир в Испания, като разходите ще бъдат поети от БФТ.

ШУМ.БГ