Турция ще разбие сценариите за Източното Средиземноморие. Това така турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч при откриването на нова болница в Истанбул специално се спря на напрежението в източното Средиземноморие.

"Политическото и икономическо статукво, което отдавна преобладава в света, се руши във всичките му аспекти. Ще скъсаме и захвърлим на бунището един по един сценариите на всички онези, които не се страхуват да изразят враждебността си срещу нашата страна пред обществеността. Няма да позволим Турция, която в миналото разпиляваше енергията си в нестабилност, обществени конфликти и вътрешни и външни коварни нападения, да попадне отново в същия капан", заяви президентът.

"Онези, които стоят срещу нас, виждат много добре истината. Зад всички онези абсурдни, непризнаващи право, юридически права и правила съглашения, които се създават срещу нашата страна, стоят паника и страх. Всъщност ние на всички форуми, при всяко послание заявяваме, че сме готови на диалог при условие, че е справедлив спрямо Турция. Ние сме искрени в нашите възгледи. Какъв е проблемът ли? В това, че онези, които стоят срещу нас, не ни зачитат. Опитват се да се поставят над нас", подчерта Ердоган.

"Но ще разберат, че това не е така, че Турция притежава всичката икономическа, политическата и военната сила, за да скъса всички неморални карти и документи, които се опитват да й наложат. Или ще разберат с езика на политиката и на демокрацията, или с горчивия опит, който ще изживеят на терен", изтъкна още турският лидер.

Дир.бг