Първото състезание на пистата "Муджело" се превърна в луда надпревара. Гран при на Тоскана предложи много катастрофи, дълги прекъсвания и триумф на световния шампион Люис Хамилтън.

Два пъти в състезанието имаше червени флагове и пилотите трябваше да правят три старта от място. В надпреварата отпаднаха осем пилоти, като шестима от тях се оттеглиха още преди да са завършили първата обиколка.

Успехът е 90-и в кариерата на Хамилтън, който е на победа от рекорда на легендарния състезател Михаел Шумахер. Британецът продължава доминацията си във Формула 1, след като спечели шест от деветте старта през сезона.

Втори се нареди съотборникът му в "Мерцедес" Валтери Ботас, а трети остана Александър Албон. Пилотът на "Ред бул" се пребори за първия си подиум след изпреварвания в заключителната част на състезанието.

Силно се представи Даниел Рикардо, който с четвъртото си място изравни най-доброто си класиране с "Рено". След него завършиха Серхио Перес ("Рейсинг пойнт"), Ландо Норис ("Макларън") и Даниил Квят ("Алфа Таури").

Гран при на Тоскана отбеляза старт №1000 за "Ферари", като Скудерията отново разочарова. Шарл Льоклер и Себастиан Фетел заеха осмо и десето място в крайното класиране от 12 завършили състезатели. Въпреки наказанието си от пет секунди Кими Райконен ("Алфа Ромео") се нареди девети и заслужи първи точки за сезона.

Дневник