Пето място в отборното класиране заеха шуменските учители в 16-тото издание на учителската спартакиада, която се проведе в курортния комплекс Албена. Това е най-доброто представяне на отбора в досегашните му участия в спортната надпревара, съобщиха от пресцентъра на общината. В учителската спартакиада тази година се включиха 350 участници от цялата страна, които бяха разпределени в 21 отбора.

Спортистите сред шуменските учители спечелиха 7 купи и златни, сребърни и бронзови медали. Златните отличия бяха спечелени в турнира по баскетбол за мъже. В индивидуалния турнир по тенис на маса за жени състезателите записаха 1 и 3 място и отборно първо място. В срещите по тенис на маса мъжете завоюваха 2 място в отборния турнир, а в индивидуалния – 4 място. В турнира по бридж за жени шуменските участници завършиха на трето място, а мъжете на четвърто. В игрите по петанк при мъжете педагозите от Шумен се наредиха трети, а в игрите по народна топка завършиха на пето място.

За успеха си днес отборът на учителите бе поздравен от кмета Любомир Христов. „Надявам се вашите постижения да са пример за младите хора и да ги вдъхновят да се занимават със спорт“, коментира Христов и им пожела още повече успехи занапред.

Пред градоначалника представители на тима разказаха за преживяванията си по време на турнира и благодариха на общината за финансовата подкрепа, с която се осъществи участието им в спартакиадата.

Петото място в отборното класиране е най-доброто постигано от шуменски отбор в историята на спартакиадата, обясни Светлозар Георгиев от Синдиката на българските учители в Шумен. Той допълни, че в тазгодишното издание на спортната надпревара в отбора на Шумен са се включили 17 учители.

ШУМ.БГ