Григор Димитров се насочва към втория си мач на "Мастърс" турнира в Рим, в който ще се изправи срещу японеца Йошихито Нишиока. Двамата ще играят в среща от втория кръг, а срещата им е последна в програмата на корт Grand Stand Arena.

Преди двубоя на Димитров и Нишиока има да се изиграят общо три мача, като програмата стартира в 12 часа. Очаква се срещата на българина да стартира след 17 часа.

Димитров стигна до втория кръг, след като на старта в Рим победи представителя на домакините Джанлука Магер със 7:5, 6:1. Нишиока също постигна чиста победа - 6:4, 6:1 над Миомир Кечманович.

Японецът е 50-и в световната ранглиста и ще играе за втори път с Димитров. Първият им мач беше през 2019 г. на твърди кортове в Бризбейн, като българинът излезе победител с 6:3, 6:4.

Ако Димитров прескочи втория кръг в турнира ще срещне победителя от срещата Яник Синер - Стефанос Циципас, който е трети поставен в схемата.

В сряда участието си в турнира започват и фаворитите Новак Джокович и Рафаел Надал. Първите двама в световната ранглиста почиваха в първи кръг. Джокович стартира срещу Салваторе Карузо, докато Надал ще играе с полуфиналиста от US Open Пабло Кареньо-Буста.

В Рим няма да играе шампионът от Ню Йорк Доминик Тийм. Австриецът ще се включи направо за "Ролан Гарос", където е финалист в последните две години.

Дневник