Вандали потрошиха част от Горското училище на шуменското плато, което е създадено от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ за уроци с деца, съобщиха от там.

В края на миналата година всички атракции в детското училище бяха основно ремонтирани, но тази сутрин служители на Парка са открили разрушен горския ксилофон, чиято функция е да показва на децата основните дървесни видове по платото.

Дървесните стволове са изтръгнати, счупена е и металната основа, за която са захванати. Служителите са заварили още района на Горското училище силно замърсен със стъклени бутилки, опаковки и пластмасови отпадъци.

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ полага усилия с наличните си ресурси да поддържа парковата инфраструктура в добро състояние, а доброволци провеждат регулярни акции за почистване на терени от Парка.

От Парка призовават жителите на Шумен и гостите на града да не допускат вандалски прояви и замърсяване, да не остават безучастни и да пазят платото да е приятно и чисто място за отдих, обучение и спорт.

ШУМ.БГ