„ВиК – Шумен“ ООД и сдружението ДЗЗД „Кристална вода“ сключиха официално договора за строеж на пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ) на Шумен. Подписи под контракта днес положиха управителят на шуменското дружество Жанета Панайотова и Димитър Пантелеев, представляващ изпълнителя на строежа ДЗЗД „Кристална вода“. Това съобщи на сайта си „ВиК – Шумен“.

Предвидено е изграждането на ПСПВ да стартира в началото на месец октомври и да бъде завършен за 18 месеца. Стойността на проекта е 21 млн.лв. и се финансира от ОП „Околна среда“, със съфинансиране от Кохезионния фонд на България, се посочва в съобщението на водоснабдителното дружество.

От ВиК посочват още, че капацитетът на модерното съоръжение е 450 л/сек при нормален режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Към ПСПВ ще бъде изградена и модерна лаборатория, която денонощно ще контролира показателите за качеството на питейната вода.

„Този мащабен проект е много важен за града ни. Ще наблюдаваме и контролираме всяка стъпка от работата, за да гарантираме качествено и навременно изпълнение. Ще информираме обществеността за всеки етап от работата по проекта“, каза при подписване на договора управителят на „ВиК - Шумен“ Жанета Панайотова.

ШУМ.БГ