Празнична програма с участието на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ и родолюбивите комитети „Крум Страшний“, „Кан Каран Крум Страшний“ и СНЦ „Жива история“ организира община Шумен за Деня на независимостта - 22 септември. 

На празника във вторник членове на родолюбивите комитети ще шестват из града. Те ще тръгнат от Военния клуб, малко след  11.00 ч. ще преминат по пешеходната зона на бул. „Славянски“, за да  стигнат до площад Кристал. Там на  открита сцена ще пресъздадат историческия момент, когато в Шумен е получена телеграма, в която се съобщава, че с манифест княз Фердинанд обявява независимостта на България.

След тях от 12.00 часа на откритата сцена пред шуменци и гости на града ще се изяви фолклорен ансамбъл „Странджа“ с гл. художествен ръководител Марио Егов. Концертът се организира от Община Шумен с финансовата подкрепа на Карлсберг България АД.

Във връзка с празника от общината съобщават, че в централната градска част ще се въведат временни промени в организацията на движение.

На 22 септември, вторник, от 8.00 до 14.00 часа се спира движението на моторни превозни средства по ул. „Климент Охридски“ в участъка от бул. „Славянски“ до кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“. Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.

ШУМ.БГ