ЦСКА ще изиграе поредния си много важен мач. Тази вечер в 20.00 часа червените приемат "Б36 Торшавн" от Фарьорските острови в среща от третия предварителен кръг в Лига Европа.

При успех те ще стигнат до плейофа за влизане в групите, където след седмица би ги очаквал победителят между швейцарския "Базел" и кипърския "Анортозис".

Това ще е трето поред домакинство за ЦСКА в условията на променената схема в надпреварата. Заради пандемията от коронавируса COVID-19 дуелите се решават в един мач. Същото важи и за плейофа, където, ако се класират, червените ще са гости.

И в двата предишни сезона ЦСКА приключи в третия предварителен кръг, като беше отстранен от датския "Копенхаген" и украинския "Зоря".

Сега треньорът Стамен Белчев предупреди, че няма място за подценяване на съперника. "Това, което знаем за противника, е, че е много добре подготвен физически отбор. Типичен представител на скандинавската школа. Отбор с млади футболисти, които никога не се отказват. Като физически данни се доближават до БАТЕ (Борисов). Отбор, който в никакъв случай не трябва да бъде подценяван", каза треньорът на ЦСКА.

"Не мисля, че те са дошли на разходка. Не трябва да се омаловажава този отбор. Няма да ги подценим. Ще подходим съвсем сериозно и с уважение към противника", добави Белчев.

ЦСКА стига до срещата с "Б36 Торшавн" след един от най-силните си мачове през последните сезони. Червените се представиха на високо ниво срещу шампиона "Лудогорец" (2:2) на "Българска армия", но пропуснаха да спечелят.

Основното предизвикателство пред Белчев остава свързано с десния защитник. Там по принуда се използва централният бранител Пламен Гълъбов, тъй като Иван Турицов и младият Асен Дончев се възстановяват от контузии. На поста беше привлечен французинът Тибо Вион, но според треньора той трябва да тренира, за да влезе във форма.

Дневник