Тимът на „Шумен 98“ загуби с 22:29 (11:14) от „Свиленград“ в мач от 2-ия кръг на А група по хандбал при жените, който се игра в зала „Арена Шумен“.

В срещата момичетата от Свиленград показаха по-прецизна игра и поведоха в резултата още в началните минути. Шуменки бяха догонващи в резултата през цялото време, като в края на първата част и в началото на второто бяха близо да изравнят резултата, но това не се случи.

В 15-ата минута на мача „Свиленград“ поведе убедително с 12:6. В тези минути отборът на „Шумен“ заигра по-стабилно и намали разликата до 3 гола, като удари на два пъти и гредите.  На вратата на домакините Ирина Никифорук имаше много силни прояви, което също помогна големият аванс на „Свиленград“ да бъде стопен до 11:14 на полувремето.

Шуменки вкараха първи през второто полувреме за 12:14. След това обаче те отново допуснаха да им вкарат лесни голове и „Свиленград“ поведе с 18:13. последва прилив на сили в редиците на домакините и те намалиха разликата до гол – 17:18 в 42-ата минута. До обрат в мача обаче домакините не успяха да стигнат. „Свиленград“ бързо съумя да отбележи четири безответни гола и поведе с 22:17. Отборът на домакините опита да догони съперника си в резултата, но това не се получи  и „Свиленград“ затвори мача в своя полза.

За „Шумен 98“ най-много голове днес отбелязаха Ирене Иванова и Димка Предьова по 7. Също със 7 попадения голмайстор за „Свиленград“ стана Кристина Миланова.

ШУМ.БГ