Община Шумен пусна за продажба земя и сгради за 872 хил. лв. За 16-те имота са насрочени търгове, показва справка в сайта на кметството.

За по-апетитните и скъпи имоти търговете ще са с явно наддаване. Началните цени са определени от лицензирани оценители. 

Най-скъпо се продава имот от 5749 кв.м, който е с предназначение "за производствени и складови дейности" и се намира в индустриалната зона между бул. "Мадара" и ул . "Цветан Зангов". Общината е готова да продаде парцела за не по-малко от 574 900 лв. без ДДС. За друг по-малък имот /659 кв.м./ в същия район началната тръжна цена 65 900 лв. 

Общината продава и един атрактивен имот, подходящ за жилищно строителство в центъра на града. Това е парцел 484 кв.м. с къща на бул. "Симеон Велики" срещу "Виенска градина". Там до преди 3 години се помещаваше филиал на Регионалната дирекция “Социално подпомагане”. За имота общината иска минимум 135 520 лв. без ДДС.

За продан е пуснат също празен парцел 650 кв.м. на ул. "Млада гвардия" 14 в кв. "Дивдядово" на цена 35 750 лв., както и бившата фурна на площада в село Васил Друмев на цена 30 000 лв. без ДДС. 

Търгове с тайно наддаване са обявени за 11 по-малки парцела. Те са с площ под 1000 кв. м. и се намират в местностите "Под манастира" и "Стража" над Шумен и край селата Ивански и Дибич. 

Тази година община Шумен е планирала в бюджета си приходи от продажба на земи и сгради в размер на 2,5 млн. лв.

ШУМ.БГ