Заместник-кметът на община Шумен по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова излиза в неплатен 30-дневен отпуск от община Шумен, за да стане доброволец в МБАЛ – Шумен и да помага на медиците в усложнената обстановка заради COVID 19. Д-р Маркова се включва в графика на колегите си от болницата от понеделник.

„Трябва да се помогне на колегите, които са тук денонощно, не могат да се приберат в къщи, изтощени са физически и психически. Това ми е мотивът, нищо друго“, каза д-р Маркова.

Тя допълни, че ще продължи да изпълнява и част от задълженията си, които има като заместник-кмет. „Аз няма да абдикирам и от ангажиментите, които имам в Община Шумен. Ще има на място колеги, които ме заместват, но аз продължавам да следя обстановката и да изпълнявам задълженията си като заместник-кмет, но от разстояние. Все едно съм под карантина и продължавам да работя дистанционно в администрацията“, каза още д-р Маркова.

Светлана Маркова е заместник-кмет на Община Шумен от декември 2015 г. Тя е завършила ВМИ-Варна със специалност „Физикална и рехабилитационна медицина“.

ШУМ.БГ