Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) организира и проведе в последните дни дарителска кампания в помощ на хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса, съобщиха от камарата.

Членове на Камарата дариха над 16 хиляди антибактериални маски за еднократна употреба на институции в Шумен и областта.

13 хиляди маски са предоставени на здравни заведения, които ежедневно се излагат на опасността от зараза. 5 000 броя са за МБАЛ-Шумен, а 8 000 са за медиците и шофьорите в Спешна помощ, за лекарите, медицинските сестри, санитарите и служителите в Комплексния онкологичен център, Държавната психиатрична болница в село Царев брод и „Медицински център МБАЛ-Шумен“ ЕООД.

Директорът на РЗИ в Шумен д-р Пепа Калоянова прие 3000 броя, които ще разпредели по следния начин: 500 броя за служителите на Инспекцията и 2 500 за полицаите от областната дирекция на МВР.

300 маски са за работничките, които се грижат за чистотата и хигиената на шуменските улици.

„Ние споделяме разбирането, че в тези трудни времена трябва да бъдем отзивчиви и да отключим сърцата си за подкрепа на всички, които са на първа линия в борбата с опасната пандемия“, заявиха от БТТИК и призоваха още от членовете на организацията да се включат в дарителската кампания.

ШУМ.БГ