Хандбалистите на „Шумен 61“ спечелиха с 38:24 (18:12) двубоя си срещу „Левски“ - мач от 8-ия кръг на А група по хандбал при мъжете, който се игра в Кубрат заради забрани за състезания в Шумен.

Съставът на шуменци очаквано показа по-добра игра от съперника си и заслужено стигна до победата в срещата. Тя бе пета за отбора, като в актива си той има и една загуба и актив от 10 точки, което го изкачи до второто място във временното класиране в елитната хандбална група.

Днешният мач започна с няколко атаки без гол от страна на шуменци, но след пропуските  играчите на „Шумен“ вкараха четири безответни гола и поведоха с 4:0, като едва тогава отборът на „Левски“ успя да върне едно попадение. Последва размяна на голове, при което резултатът стана 5:3 в полза на шуменци в 10-ата минута. От тук нататък играчите на „Шумен 61“ взеха инициативата в срещата и до края на полувремето увеличиха разликата в головете в своя полза, като на почивката отборите се оттеглиха при резултат 18:12.

Втората част премина под диктовката на „Шумен“, като в 40-ата минута аванса на отбора стигна до 10 гола – 24:14. В следващите минути последваха серии от безответни попадения за шуменци и аванса им набъбна до 15 гола – разлика, която се оказа невъзможна за стопяване от страна на „Левски“, които в края само успяха да загубят с по-малко голове – 24:38

В мача срещу „Левски“ Бранимир Балчев вкара най-много голове за шуменския тим – 7. С по 5 попадения се отчетоха Димитър Иванов и Александър Димитров. Димитър Грозев и Стефан Евтимов вкараха по 4 гола, а по 3 записаха Вилиян Негованов, Теодор Добрев, Ивелин Иванов. Андрей Жеков добави 2 гола за победата, по 1 вкараха Мартин Йорданов и Мирослав Симеонов.

В следващия кръг „Шумен“ отново няма да играе на собствен терен, като заради Covid мерките в Шумен     тимът размени домакинството си и ще гостува на „Локомотив“ Мездра. По програма в 10-ия кръг „Шумен“ гостува на „Пирин“, а в последни за есенния полусезон мач, насрочен за 19 декември, трябва да е домакин на лидера във временното класиране „Осъм“

ШУМ.БГ