Специални дни, посветени на децата и тяхното здраве, стартира КРЕБС-Шумен.

Ако желаете да проверите, доколко Вашето дете стъпва правилно и има ли проблем с походка, стойка и стъпала, или вече знаете, че то има проблем, възпалзвайте се от уникалната възможност, която предоставя машината FootBalance в магазина на КРЕБС. Тя ще направи анализ на стойка и ходила и ще покаже, има ли Вашето дете проблем, след което ще изработи стелки, чрез които да го разрешите.

Според специалистите 75% от гръбначните изкривявания са вследствие на неправилна позиция на ходилото и лоша стойка. Повечето деца имат дисбалансирани ходила и лоша стойка, вследствие на начина на живот – не се движат достатъчно, стоят пред компютър или гледат на устройства в неправилна поза, носят неудобни обувки, хранят се с нездравословни храни, което предразполага към омекване на сухожилия и хрущяли.

Машината FootBalance ще анализира, има ли проблем и ако това е така, ще изработи индивидуални ортопедични стелки за всеки крак. Стелките са изработени от фиброзна тъкан, която дава подвижност на ходилото. Те навигират походката динамично и децата нямат шанс да кривят крачето.

Чрез стелките FootBalance могат да се разрешат проблеми като болки при растеж, гръбначни изкривявания, плоскостъпие. Специалистите препоръчват профилактиката да започне от три години, като е добре всяка година на детето да се прави анализ на ходила и стойка. Ако има наличие на проблем, добре е той да се следи на всеки шест месеца.

Припомняме, че от този месец КРЕБС-Шумен вече разполага със специалната машина FootBalance, благодарение на която се изработват 100% индивидуални ортопедични стелки, персонално за всеки крак. Услугата е подходяща за хора от всякаква възраст и с различно здравословно състояние.

„Интересът към услугата FootBalance е голям и това е разбираемо. В следващите дни решихме да акцентираме върху здравето на децата, тъй като те са нашето бъдеще, а тяхното бъдеще зависи от здравето им. Анализ на ходилата и стойката, както и изработване на стелки е една от най-добрите превенции, които всеки родител може да направи за своето дете“, каза собственикът на КРЕБС Ваньо Гичев. Той допълни, че специалните дни за децата не изключва хората от всички възрасти да се възползват от услугата.

Анализът на детските ходила и стойка, ще се прави в определени часове в магазина на КРЕБС, на ул. „Хан Омуртаг“ 4 в Шумен. Записванията стават на телефони: 054 830 066 или 0878 104 930.

При закупуване на стелки или обувки от магазина, анализът ще бъде безплатен.

Освен това, може да се възползвате и от намаления от до -20% на всички обувки в магазина. Там ще откриете голямо разнообразие на OUTLET дамски, мъжки и детски обувки на световноизвестни марки GEOX, Rieker, Remonte, Marco Tozzi, s.Oliver, Jana, Caprice.

Повече за FootBalance технологията може да прочетете и тук.

 

Платена публикация