"Реал" (Мадрид) надви "Интер" с 2:0 в дербито от група В на Шампионската лига. 13-кратният европейски шампион взе втора поредна победа в турнира, след като в началото на месеца спечели с 3:2 срещу "нерадзурите" в Мадрид.

Попаденията на "Сан Сиро" бяха дело на Еден Азар от дузпа в седмата минута и Ашраф Хакими, който си отбеляза автогол.

След четири срещи "Реал" събра седем точки и заема второ място в група В с една по-малко от "Борусия" (Мьонхенгладбах). "Интер" остава последен с едва две точки и има много малки шансове да продължи в турнира след Нова година.

През цялата среща "Реал" игра по-добре, а ранният гол улесни задачата на тима на Зинедин Зидан. В седмата минута Николо Барела фаулира в наказателното поле Начо и реферът Антъни Тейлър посочи бялата точка.

Азар стреля мощно в левия ъгъл на Самир Ханданович и не му остави шансове.

До края на първата част "Интер" остана и с човек по-малко заради червен картон на Артуро Видал. Той получи два жълти картона в рамките на няколко секунди, след като извърши фаул, а след това реагира гневно срещу съдията.

С човек повече "Реал" умело контролираше развитието на срещата след почивката. "Интер" имаше няколко шанса, но така и не стигна до точен удар.

В 59-ата минута бившият играч на "Реал" Ашраф Хакими си вкара автогол и удвои аванса на мадридчани.

В мач от група D "Ливърпул" допусна поражение от "Аталанта" с 0:2 на своя "Анфийлд". Измъчваният от контузии състав на Юрген Клоп се озова в ролята на догонващ с два гола пасив на свой терен за пръв път от 2014 г.

Италиaнският състав отбеляза и двата гола след почивката, като Йосип Иличич и Робин Госенс се разписаха в 60-ата и 64-ата минута.

Развоят на срещата завърза ситуацията в групата. "Ливърпул" остава начело с девет точки, като допусна първа загуба и първи голове в груповата фаза. "Аталанта" събра седем точки, колкото има и "Аякс", победил "Мидтиланд" с 3:1 в Амстердам. За датския тим 21 минути записа българския национал Божидар Краев.

Към осминафиналите в турнира продължиха "Манчестър сити" и "Байерн" (Мюнхен), които постигнаха очаквани победи. "Гражданите" надвиха "Олимпиакос" с 1:0 с гол на Фил Фоудън и постигнаха четвърти пореден успех, като водят с 12 точки в група С.

"Байерн" победи "Залцбург" с 3:1 в Мюнхен и също има 12 точки след четири мача, като е недостижим на върха два кръга преди края.

Дневник