257 станаха пациентите с Covid 19 в шуменската болница, сред които и дете на 1 г. и 11 месеца. От всички хоспитализирани 191 са с положителни проби, останалите 66 чакат резултати от изследването. Шестима са в ОАРИЛ, 4 от тях са интубирани.

Това съобщи днес д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности”.

„След няколко дни на задържане на нивото на хоспитализираните, от вчера отново има ръст на болните, постъпващи за лечение. Приетите са 27, а изписаните пациенти – 16. Момченце на 1 г. и 11 месеца е настанено за лечение в болницата и е в задоволително състояние, уточни д-р Маринова.

За съжаление, двама пациенти с Covid 19 са починали вчера - мъж на 54 години от Шумен и мъж на 70 години от с. Мараш

„Всеки ден има и заразени медици. Работещите в МБАЛ-Шумен полагат огромни усилия за лечението на пациентите. Много трудно се правят графиците за работа, непрекъснато се търсят заместници на болните или карантинирани медици", обясниха от лечебното заведение и отново призоваха гражданите да спазват противоепидемичните мерки.

За изминалото денонощие 53 са новите случаи на Covid 19 в региона, сочат данните на РЗИ.

Продължава да се увеличава обаче групата на младите хора - общо 10 души от заразените /18,8 %/ са на възраст между 20 и 28 години. Хората, на възраст над 70 години, са седем.

Община Шумен отново е с най-много нови случаи. От общо 53 новозаразени в региона, 29 души /54.7%/ са от община Шумен, а 26 от тях – /14 мъже и 12 жени/ от областния град.  

На второ място по заболеваемост е община Нови пазар със 7 нови случаи /6 жени и един мъж/. Шестима от заразените са от град Нови пазар, един случай има в с. Стоян Михайловски. Три са новите случаи в община Велики Преслав – 2 в града и един в с. Златар. Толкова е броят на новозаразените и в община Каспичан – 2 в общинския център и един в град Плиска, както и в община Смядово – един в града и по един в селата Янково и Кълново. Трима са и новозаразените в община Върбица – по един в града и в селата Маломир и Чернооково. Два нови случая са регистрирани в община Каолиново – по един в селата Климент и Браничево. Също два са новите случаи в Хитрино – един в общинския център и един в с. Черна. Един случай има в с. Осеновец, община Венец.

Единствената община, в която няма регистрирани нови случаи на 25 ноември, е Никола Козлево.

ШУМ.БГ