3 кражби на пари и предмети са заявени в полицейските управления в Шуменско през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В събота в РУ-Нови пазар получили сигнал, че чрез взломяване на прозорец е проникнато в къща на ул. „Цар Борис I“ в града. Собственикът на жилището установил, че липсват 1500 лева. Полицаите извършили оглед и образували досъдебно производство. В рамките на разследването извършителят бил установен - 39-годишен мъж от града. Той върнал голяма част от сумата.

По още една кражба са започнали работа полицаите от новопазарското Районно. Между 1-ви и 12-ти декември чрез демонтаж на прозорец било проникнато в къща в село Зайчино ореше. Оттам били отмъкнати моторна косачка и телевизор.

Същия ден и шуменските полицаи получили сигнал за кражба. Собственикът на къща на ул. „Марица“ в града съобщил, че в жилището някой е влизал между 3-ти декември и 15,30 часа на 12-ти декември. Апашите проникнали чрез взломяване на входната врата и задигнали 6080 лева, златни предмети с общо тегло около 18 грама, телевизор и микровълнова фурна. Кражбата не е разкрита, по нея работят криминалисти на РУ-Шумен.

ШУМ.БГ