Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи, обяви премиерът Бойко Борисов по време на свое посещение в Банско.

"Февруари беше затворен Банско, а сега през януари е отворен. Той е един от малкото курорти, които работят в момента и хората могат да се радват на чистия въздух, планините и да ползват СПА центровете. Благодаря на местната власт, че позволиха заповедта на здравния министър да е толкова лека и да може хората да преминат през пандемията", посочи премиерът във видео, публикувано в неговия профил във Facebook.

"Вижте вашите аналози в Австрия, в Германия, във Франция и сравнете с Банско", подчерта Борисов.

"Въпреки пандемията не сме спрели ски туризма и сноубордистите в Банско", подчерта Борисов в присъствието на здравния министър и кмета на града и отбеляза, че антигените тестове работят доста добре. По време на посещението на премиера в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта.

"С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ, те се доставят", посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

"В последните две години от различните програми близо 20 милиона са влезли в областта и региона. Хората в Банско го заслужават. Имат си действащ кмет много добър", посочи още министър-председателят.

Борисов подчерта, че всичко това се прави в условия на пандемия. "Това го правим, защото много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Дори и в Банско не сме спрели туризма", подчерта премиерът.

Той изрази надежда, че с ваксините ситуацията в света ще се нормализира постепенно. "Вече е одобрена и ваксината на "Moderna". Сигурен съм, че министърът ни и здравните власти ще направят една чудесна организация за ваксинация, която да е пример. Убеден съм в лекарите, в медицинските сестри. Мисля, че ще се представим добре", отбеляза Борисов.

Днес.бг