"Мерцедес" и Люис Хамилтън имат какво още да постигнат във Формула 1 и мястото на световния шампион е в спорта. Такова мнение изрази директорът на "Сребърните стрели" Тото Волф, докато текат преговори с Хамилтън за подписване на нов договор.

През 2020 г. британецът записа най-силния си сезон във Формула 1, като спечели седма световна титла, нареждайки се до Михаел Шумахер. Неговият договор обаче изтече и все още няма яснота дали Хамилтън ще остане в "Мерцедес".

Всички останали отбори вече попълниха съставите си за сезон 2021.

Експерти вече сравняват ситуацията с тази при Нико Розберг, който спечели титлата с "Мерцедес" през 2016 г. и малко след това обяви отказването си от спорта.

"Това не ме притеснява, защото каквото и да се случи ще уважа решението на Люис. Независимо дали ще остане, или ще реши, че иска да преследва други цели извън спорта, ние трябва да сме готови. И смятам, че сме подготвени за неочаквани неща или трудности пред нас", каза Волф пред Motorsport.com.

Според него обаче Хамилтън има какво да печели. "Мястото му е при нас, а заедно имаме какво да постигаме."

По отношение на твърденията, че печели главно заради най-добрия болид, Волф отказа да прави детайлен анализ. "Не мисля, че титлите се дължат само на пилота или само на болида. Да си най-добър значи да си най-бърз, но става въпрос още за интелект, технически познания, работа на целия екип. Не става въпрос за система, която е около един човек", добави Волф.

Той описа ролята на Хамилтън като много по-важна от това да е единствено бърз на пистата.

Сезон 2021 трябва да започне на 21 март в Австралия, но по всяка вероятност състезанието ще бъде отложено за по-късна дата.

Дневник