Отборът на „Шумен 98“ отстъпи на лидера в А хандбалната група при жените „Свиленград“  с 21:36 (13:13). Срещата се игра в Свиленград и бе от 7-ия кръг на първенството.

Шуменки изиграха силно първо полувреме и играта им по нищо не отстъпи на тази на домакините през първата част на мача. През второто полувреме обаче, заради липса на смени и контузии, шуменки не успяха да се противопоставят и загубиха срещата.

Мачът започна равностойно и резултатът се движеше гол за гол. Домакините от „Свиленград“ успяха да поведат с два гола, но разликата бързо бе стопена от шуменския тим и на полувремето резултатът закономерно бе равен – 13:13.

През втората част Кристина Иванова получи удар в главата, като предстои състезателката да мине скенер. Контузия в глезените се обади на голмайсторката Ирене Иванова, което притъпи атаката на шуменския тим. Това и по-малкия игрови опит на младите състезателки позволи на „Свиленград“ да вземе надмощие на терена и постепенно да натрупа голяма разлика в головете и да постигне своята седма победа в шампионата. Момичетата от Свиленград са без загубен мач до момента и водят в класирането на А група.

Шуменки имат една победа в шампионата, която бе записана при гостуването на отбора на „Спартак“ в Плевен. Това е и следващият съперник на шуменки. Срещата е насрочена за 13 февруари в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ